Tasa-arvobarometri 2012 julkaistu

Tasa-arvobarometri käsittelee sukupuolten tasa-arvoon liittyviä asenteita, mielipiteitä ja kokemuksia Suomessa. Nyt julkaistu barometri on sarjassaan viides, ja sen toteutti sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta Tilastokeskus.

Lue lisää barometrista ja lataa julkaisu STM:n sivuilta: http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1845890

Barometrin mukaan naisista kaksi kolmannesta ja miehistä vajaa puolet ei pidä naisten mahdollisuuksia työelämässä yhtä hyvinä kuin miesten. Palkansaajanaisista yli puolet ja miehistä vajaa viidesosa oli kokenut jotakin haittaa sukupuolestaan työelämässä. Samalla miehistä kolmasosa ja naisista viidesosa on sitä mieltä, että mies on ensisijaisesti vastuussa perheen toimeentulosta. Perhevapaille jäämisen arvioidaan edelleen olevan naisille huomattavasti helpompaa kuin miehille erityisesti yksityisellä sektorilla.

Tasa-arvobarometrin tuloksista keskustellaan esimerkiksi YLE:n sivuilla: http://yle.fi/uutiset/oletko_joutunut_eriarvoiseen_asemaan_sukupuolesi_vuoksi/6410496

Kategoria(t): Suomen tasa-arvouutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.