STM:n selvitys sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen valtionhallinnossa

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut selvityksen sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen valtionhallinnossa vuosina 2004 – 2014. Selvityksen on tehnyt tutkija Anna Elomäki Helsingin yliopistosta.

Selvityksen voi ladata tästä: Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja ja muistioita 2014:40

Selvitys kuvaa sukupuolinäkökulman valtavirtaistamisen strategiaa ja toimeenpanoa Suomen valtionhallinnossa suhteessa valtavirtaistamista käsittelevään akateemiseen teoriaan ja tutkimukseen sekä muihin Euroopan unionin maihin.

Selvitys tuo esille sekä vahvuuksia että heikkouksia niin sanotussa ”Suomen valtavirtaistamismallissa”. Selvityksen mukaan jatkossa on tärkeää esimerkiksi jarruttaa valtavirtaistamisen teknokratisoitumista ja erkanemista tasa-arvon edistämisen tavoitteesta.

Selvityksen mukaan sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen ministeriöiden toimintaan on edennyt mutta etenemisessä on kuitenkin suuria eroja prosessien ja ministeriöiden välillä.

Kategoria(t): Suomen tasa-arvouutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.