Tapaa valtuutetut Maikin salongissa 21.9.2017

Suomalaisen Naisliiton Helsingin yhdistys, BPW Helsinki (Helsingin Liike- ja virkanaisten yhdistys) ja WoM Oy kutsuvat Sinut Maikin Salonkiin 21.9.2017 klo 17. Tervetuloa!

Osoite: Suomalainen Naisliitto, Aurorankatu 17 A 11, Helsinki

Tapaa tasa-arvovaltuutettu ja yhdenvertaisuusvaltuutettu

Minkälainen on ollut tasa-arvotyön 30-vuotinen historia ja miksi meillä on nyt tasa-arvovaltuutettu ja yhdenvertaisuusvaltuutettu?

Illan keskustelun alustaa aikaisempi tasa-arvovaltuutettu Tuulikki Petäjäniemi puheenvuorollaan Tasa-arvolaki 30 vuotta.

Mikä on ollut lain merkitys ja miten tasa-arvotyö on edistynyt viimeisten 30 vuoden aikana.

Miksi meillä on tasa-arvovaltuutettu ja yhdenvertaisuusvaltuutettu? Mitä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusvaltuutetut tekevät? Mikä heille on tärkeää juuri nyt? Miten valtuutetut tekevät yhteistyötä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi?

Puheenvuoron työstään käyttävät tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara ja
yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä.

Tämän jälkeen jatkamme yhteistä keskustelua teeman ympärillä.

Salongin juontaa tasa-arvo-ja yhdenvertaisuuskonsultti Sinikka Mustakallio WoM Oy.

Ilmoittaudu Maikin salonkiin

Pyydämme tarjoilujen vuoksi osoitteeseen:
ilmoittautumiset@naisliittohelsinki.fi.

Kuka oli Maikki?

Maikki Friberg oli yksi niistä naisista, jotka perustivat Suomalaisen Naisliiton 4.6.1907 Korkeasaaren ravintolassa. He olivat tyytymättömiä ensimmäisten eduskuntavaalien tulokseen: vain 19 naista meni läpi. Maailman mittakaavassa tulos oli ainutlaatuinen, mutta nämä Naiset odottivat paljon enemmän. Ja vieläkin odotetaan!

Maikki Fribergin salongit olivat tunnettuja 1910–1920 -luvun Helsingissä. Niistä ideoitiin yhdessä toimintaa ja kuultiin ajankohtaisista asioista. Nyt Maikin Salongissa keskustellaan ajankohtaisista nais- ja tasa-arvoteemoista.

Kategoriat: Suomen tasa-arvouutiset, WoMin tapahtumat | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Maikin salonki – palkkakeskustelu jatkuu 27.4.2017

Suomalaisen Naisliiton Helsingin yhdistys ja WoM Oy kutsuvat Sinut Maikin Salonkiin 27.4.2017 klo 17. Tervetuloa!

Osoite: Suomalainen Naisliitto, Aurorankatu 17 A 11, Helsinki

Keskustelu palkkatasa-arvosta jatkuu

Salongissa jatketaan tammikuussa avattua keskustelua samapalkkaisuudesta. Tilaisuuden avaa opetusneuvos Ritva Jakku-Sihvonen, joka avaa puheenvuorossaan ”Perinneperustainen prosentuaalinen korruptio” palkkaneuvottelujen prosessia.

Muut alustajat ovat Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas ja SAK:n lakimies Anu Tuija Lehto. He käyttävät puheenvuorot teemasta ”Kohti samapalkkaisuutta: viisi tärkeää pointtia”.

Alustusten jälkeen jatkamme yhteistä keskustelua teeman ympärillä.

Ilmoittaudu Maikin salonkiin

Pyydämme tarjoilujen vuoksi ilmoittautumisia 21.4. mennessä osoitteeseen:
ilmoittautumiset@naisliittohelsinki.fi.

Kuka oli Maikki?

Maikki Friberg oli yksi niistä naisista, jotka perustivat Suomalaisen Naisliiton 4.6.1907 Korkeasaaren ravintolassa. He olivat tyytymättömiä ensimmäisten eduskuntavaalien tulokseen: vain 19 naista meni läpi. Maailman mittakaavassa tulos oli ainutlaatuinen, mutta nämä Naiset odottivat paljon enemmän. Ja vieläkin odotetaan!

Maikki Fribergin salongit olivat tunnettuja 1910–1920 -luvun Helsingissä. Niistä ideoitiin yhdessä toimintaa ja kuultiin ajankohtaisista asioista. Nyt Maikin Salongissa keskustellaan ajankohtaisista nais- ja tasa-arvoteemoista.

Kategoriat: Suomen tasa-arvouutiset, WoMin tapahtumat | Avainsanoina , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Maikin salonki – palkkakeskustelu jatkuu 27.4.2017

Maikin Salonki palkkatasa-arvosta 26.1.2017

Suomalaisen Naisliiton Helsingin yhdistys, Eurooppanaiset ja WoM Oy kutsuvat Sinut Maikin Salonkiin 26.1.2017 klo 17. Tervetuloa!

Osoite: Suomalainen Naisliitto, Aurorankatu 17 A 11, Helsinki

Aiheena kaksi uutta väitöskirjaa palkkatasa-arvosta

Salongissa tuoreet tohtorit Paula Koskinen-Sandberg ja Milja Saari kertovat samapalkkaisuutta käsittelevistä väitöskirjoistaan. Paulan ja Miljan puheenvuorojen jälkeen sana on vapaa. Voimme miettiä, miten tästä eteenpäin, mihin on syytä tarttua ja miten sen tekisimme.

Paula Koskinen-Sandberg

Paula Koskinen Sandberg analysoi väitöskirjassaan The Politics of Gender Pay Equity- Policy Mechanisms, Institutionalised Undervaluation, and Non-Decision Making, sukupuolten palkkaerojen taustalla vaikuttavia historiallisia, kulttuurisia ja poliittisia tekijöitä. Lisäksi väitöskirjassa käsitellään samapalkkaisuuspolitiikan onnistumisia ja epäonnistumisia.
Lue enemmän Hanken press 11.10.2016: Doctoral Thesis: The power of labour organisations hinder the achievement of equal pay

Milja Saari

Milja Saaren väitöskirja Samapalkkaisuus – neuvoteltu oikeus: Naisten ja miesten palkkaeriarvoisuus poliittisena ja oikeudellisena kysymyksenä korporatistisessa Suomessa kysyy: Miksi sukupuolten palkkaeron pienentäminen on niin vaikeaa? Miksi velvoitteita tasa-arvosuunnitelmien ja palkkakartoituksien laatimiseen laiminlyödään työpaikoilla?
Lue enemmän http://blogs.helsinki.fi/mmsaari/vaitoskirja/

Ilmoittaudu Maikin Salonkiin

Pyydämme tarjoilujen vuoksi ilmoittautumisia 23.1. mennessä osoitteeseen ilmoittautumiset@naisliittohelsinki.fi. Ilmoittakaa samalla mahdolliset ruoka-ainerajoitteenne.

Muuta

Muistathan, että Naisten Ääni verkkojulkaisussa kirjoitetaan Suomelle lahjaksi uutta historiaa. Anna sinäkin oma lahjasi! www.naistenaani.fi

Kategoriat: Suomen tasa-arvouutiset, WoMin tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Maikin Salonki palkkatasa-arvosta 26.1.2017

SEGLI asiantuntijaverkosto kokoontui 14.12.2016

SEGLI tasa-arvon edistäminen ja segregaation lieventäminen koulutuksessa ja työelämässä -kehittämishankkeen asiantuntijaverkoston ensimmäinen tapaaminen pidettiin Helsingissä 14.12.2016.

Miksi asiantuntijaverkosto?

SEGLI asiantuntijaverkoston ensimmäisessä tapaamisessa oli aikaa yhteiseen keskusteluun

Asiantuntijaverkosto kokoaa yhteen koulutuksen ja työelämän asiantuntijoita. Verkoston tavoitteena on keskustella sukupuolenmukaisesta segregaatiosta ja mahdollisuuksista lieventää segregaatiota.

”Tarkoituksena on sekä syventää ymmärrystä segregaatiosta ilmiönä, että luoda yhteisiä näkemyksiä ja tahtotilaa toimia,” selvensi Sinikka Mustakallio verkoston ensimmäisessä tapaamisessa.

Mustakallio kuvasi verkoston merkitystä hankkeelle toteamalla, että ”asiantuntijaverkosto on yksi hankkeen toimijataho laajemman yhteiskunnallisen keskustelun aikaansaamiseksi”.

Segregaation lieventäminen

Asiantuntijaverkoston ensimmäisessä tapaamisessa pysähdyttiin pohtimaan segregaatiota ryhmissä kysymysten avulla. Nämä kysymykset olivat: Mistä alueelliset erot tyttöjen ja poikien luonnontieteiden pistemäärissä kertovat? Miksi segregaatiota ei tarvitsisi purkaa? Mikä estää segregaation lieventymistä? Mitä hyötyä segregaation lieventymisestä on?

Lisätietoa SEGLI-hankkeesta

WoM ja KoulutusAvain ovat käynnistäneet uuden kehittämishankkeen keväällä 2016. SEGLI-hankkeessa kehitetään uusia segregaation lieventämistä edistäviä toimintatapoja oppilaitoksissa sekä TE-toimistoissa.  n tavoitteena on segregaation lieventäminen ja tasa-arvon edistäminen, ja siinä tehdään yhteistyötä oppilaitosten ja TE-toimistojen kanssa.

Hankkeessa myös herätetään keskustelua segregaation haitoista ja sen lieventämisen hyödyistä ja keinoista opetusalan ja TE-hallinnon ammattilaisten piirissä sekä oppilaiden ja heidän vanhempien kesken.

Lataa hankkeen esite

Kategoriat: SEGLI-hankkeen uutiset | Avainsanoina , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa SEGLI asiantuntijaverkosto kokoontui 14.12.2016

Vastaukset SEGLI-hankkeen viestintäpalvelut tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin

SEGLI-hankkeeseen haetaan viestintäpalvelujen toteuttajaa. Hankintailmoitus on luettavissa HILMA:ssa.

Vastaukset tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin ovat luettavissa tästä.

Kategoriat: WoMin uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa Vastaukset SEGLI-hankkeen viestintäpalvelut tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin

Kiitos tasa-arvoaamiaisen osallistujille

Tasa-arvoaamianen järjestettiin Suomalaisen Naisliiton tiloissa

Tasa-arvoaamianen järjestettiin Suomalaisen Naisliiton tiloissa

Tasa-arvoaamiainen pidettiin 27.9. Sen järjestivät yhteistyössä tasa-arvokoulutus- ja konsultointiyritys WoM Oy ja Suomalainen Naisliitto.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Tasa-arvoaamiaisella keskusteltiin palkkatasa-arvosta filosofian tohtori Maritta Pohlsin johdolla. Maritta kertoi myös uudesta kirjastaan Viini, laulu ja taustajoukot. Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan historia. Tilaisuus oli antoisan vuorovaikutteinen ja herätti hyvää keskustelua.

Osallistujat esittivät myös toiveen siitä, että tulisi jatkaa samantyyppisten tilaisuuksien järjestämistä. Tämä toive on huomioitu ilolla!

Suuret kiitokset tilaisuuden onnistumisesta kuuluvat myös Suomalaiselle Naisliitolle ja emäntä Tuulikki Suorsalle sekä Marjukka Heleniukselle.

Haluamme vielä muistuttaa, että tutustuisitte tilaisuudessa esiteltyyn Naisten Ääni sivustoon: www.naistenaani.fi ja www.facebook.com/naistenaani/.

Auringon täyttämää syksyä Teille toivottaen,

Maritta Pohls, Sinikka Mustakallio ja Pia Berg

Kategoriat: WoMin tapahtumat, WoMin uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa Kiitos tasa-arvoaamiaisen osallistujille

SEGLI-hanke käynnyistyi

WoM ja KoulutusAvain ovat käynnistäneet uuden kehittämishankkeen keväällä 2016.

SEGLI-hankkeen tavoitteena on segregaation lieventäminen ja tasa-arvon edistäminen. Hankkeessa tehdään yhteistyötä oppilaitosten ja TE-toimistojen kanssa.

Katso SEGLI-hankkeen esite.

Katso SEGLI-hankkeen esittely prezi.

Kategoriat: SEGLI-hankkeen uutiset, WoMin uutiset | Avainsanoina , , | Kommentit pois päältä artikkelissa SEGLI-hanke käynnyistyi

Katso videobuffi tasa-arvopäivistä

Tasa-arvopäivät järjestetään 12.–13.10.2016 Helsingissä. Luvassa on paljon ohjelmaa. Myös WoM Oy osallistuu tasa-arvopäivien ohjelman toteutukseen kuntatyöpajassa, sekä teemasessiossa segregaation lieventämisestä.

Kuntatyöpaja

WoM järjestää yhteistyössä Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan TANE:n kanssa kuntatyöpajan. Työpajassa pohditaan toiminnallisen työskentelyn kautta millaisia mahdollisuuksia kuntalaisilla, poliitikoilla ja viranhaltijoilla on vaikuttaa sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiseen kunnissa. Katso työpajan mainos:

Teemasessio: Sukupuolen mukainen segregaatio – Tasa-arvopolitiikan ikuisuuskysymys?

WoM ja KoulutusAvain järjestävät yhdessä teemasession segregaatiosta. Teemasessiossa keskustellaan sukupuolen mukaisesta segregaatiosta yhteiskunnassa sekä esitellään Tasa-arvon edistäminen ja segregaation lieventäminen koulutuksessa ja työelämässä (SEGLI) -kehittämishanketta.

Teemaistunnossa avataan eri näkökulmia sukupuolen mukaiseen ja intersektionaaliseen segregaatioon (eriytymiseen) yhteiskunnassa, koulutuksessa ja työelämässä. Vuorovaikutteisesti osallistujien kanssa pohditaan ja työstetään seuraavankaltaisia kysymyksiä: Mitä sukupuolen mukainen ja intersektionaalinen segregaatio on? Onko se meille kaikille itsestään selvää? Onko meillä yhteinen ymmärrys siitä, minkälainen ilmiö segregaatio on? Miksi segregaatio on lieventynyt Suomessa niin hitaasti? Miten segregaatiota on yritetty purkaa? Miten sitä olisi pitänyt purkaa? Keiden pitäisi segregaatiota purkaa?

Lisätietoa tasa-arvopäivien ohjelmasta

Tasa-arvopäivien ohjelma Tasa-arvotiedon keskus Minnan sivuilta

Lisää videobuffeja tasa-arvopäivistä:
Miksi tasa-arvopäiville
Varför komma på jämställdhetsdagarna
Kotouttaminen
Naisviha
Työmarkkinapolitiikan lasikatto

Kategoriat: SEGLI-hankkeen uutiset, Suomen tasa-arvouutiset, WoMin tapahtumat | Avainsanoina , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Katso videobuffi tasa-arvopäivistä

Tervetuoloa tasa-arvoaamiaiselle 27.9.

Maritta Pohls on vieraana tasa-arvoaamiasella

Maritta Pohls on vieraana tasa-arvoaamiasella

Tervetuloa tasa-arvoaamiaiselle keskustelemaan palkkatasa-arvosta! Tasa-arvoaamiaisen järjestävät yhteistyössä tasa-arvokoulutus- ja konsultointiyritys WoM Oy (www.wom.fi) ja Suomalainen Naisliitto. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tiistaina 27.9.2016 kello 9 – 11
Suomalaisen Naisliiton tiloihin
Aurorankatu 17 A Helsingissä

Maritta Pohls kertoo palvelualan palkkatasa-arvosta ja uudesta kirjastaan

Pohlsin kirja kertoo hotelli- ja ravintolahenkilökunnasta

Pohlsin kirja kertoo hotelli- ja ravintolahenkilökunnasta

Tasa-arvoaamiaisella keskustellaan palkkatasa-arvosta filosofian tohtori Maritta Pohlsin uuden kirjan Viini, laulu ja taustajoukot. Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan historia pohjalta.

Maritta on tutkinut yhden naisvaltaisen palvelualan ammattiliiton neuvottelupolitiikkaa: sen lähtökohtia, viitekehystä talouden nousu- ja lamakausien aikana sekä yritystä saavut­taa teollisuuden keskimääräinen palkkataso.

Into Kustannus Oy lahjoittaa jokaiselle osallistujalle Maritta Pohlsin kirjan!

Naisten ääni verkkojulkaisu

Maritta kertoo myös Suomalaisen Naisliiton käynnistämästä Naisten Ääni verkkojulkai­susta www.naistenaani.fi. Tasa-arvopolitiikka on yksi keskeinen tekijä suomalaisen hyvin­vointiyhteiskunnan rakentamisessa, mutta sen tekijöitä ei tunneta riittävästi. Pohditaan yhdessä, miten saisimme tasa-arvonaiset näkyviin.

Ilmoittaudu tasa-arvoaamiaiselle!

Pyydämme ilmoittautumaan to 22.9. mennessä pia.berg@wom.fi

Kategoriat: WoMin tapahtumat | Avainsanoina , | Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuoloa tasa-arvoaamiaiselle 27.9.

Tasa-arvo-ohjelma 2016-2019 valmistunut

Suomen hallituksen tasa-arvo-ohjelma vuosille 2016 – 2019 julkaistiin 4.5.2016. Ohjelma kokoaa yhteen hallituksen tavoitteet ja toimenpiteet sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi.

Kuusi osa-aluetta tasa-arvon edistämiseksi

Tasa-arvo-ohjelma julkaistiin keväällä 4.5.2016

Tasa-arvo-ohjelma julkaistiin keväällä 4.5.2016

Uusi tasa-arvo-ohjelma sisältää kuusi osa-aluetta:

  • Vahvistetaan tasa-arvoa työelämässä
  • Tueteaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista sekä vanhemmuutta
  • Edistetään sukupuolten tasa-arvoa koulutuksessa ja liikunnassa
  • Vähennetään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja lähisuhdeväkivaltaa
  • Parannetaan miesten hyvinvointia ja terveyttä
  • Yhteiskunnallisella päätöksenteolla edistetään sukupuolten tasa-arvoa

Kaikkiin osa-alueisiin liitty sekä pitkän aikavälin tavoitteita että hallituskauden tavoitteita. Myös toimenpiteitä löytyy kustakin osa-alueesta.

Työelämän osalta agendalla segregaation lieventäminen ja palkkaerot, sekä naiset pörssiyhtiöiden hallituksissa

Tasa-arvo-ohjelman osiossa, joka koskee työelämän tasa-arvoa, löytyy useita tuttuja tavoitteita. Pitkän aikavälin tavoitteena on sukupuolenmukaisen segregaation lieveneminen, naisten ja miesten palkkaerojen merkittävä pieneneminen, sekä se, että naisia ja miehiä on tasapuolisesti (40–60 %) pörssiyhtiöiden ja julkisomisteisten yhtiöiden hallituksissa vuoteen 2020 mennessä.

Lisäksi pitkän aikavälin tavoitteena on työllisyys niin naisten kuin miestenkin osalta, sekä etnisiin ja muihin vähemmistöihin kuuluvien naisten ja miesten työllisyyden parantuminen ja syrjinnän vähentyminen.

Hallituskauden tavoitteet työelämän tasa-arvon edistämiseksi sisältävät muun muassa pyrkimyksen pienentää naisten ja miesten palkkaeroja samapalkkaisuusohjelman avulla. Hallituksen tavoitteena on myös varmistaa kehitys, jolla saavutetaan sukupuolten tasapuolinen edustus suurten ja keskisuurten pörssiyhtiöiden hallituksissa.

Toimenpiteistä vastaavat ministeriöt

Toimenpiteiden toteuttamisesta vastaavat ministeriöt, jotka toimivat yhteistyössä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa samapalkkaisuusohjelman jatkamisesta yhteistyössä työmarkkinaosapuolten kanssa. Työ- ja elinkeinoministeriö puolestaan vastaa siitä, että työmarkkinoiden sukupuolenmukaista segregaatiota lievennetään ottamalla näkökulma huomioon työvoima- ja yrityspalveluissa.

Pörssiyhtiöiden hallitusten tasapuolisempaa sukupuolijakaumaa tuetaan seuraamalla tavoitteen toteutumista ja yhtiöiden toimia valtioneuvoston periaatepäätöksen (19.2.2015) mukaisesti. Hallitus myös arvioi syksyllä 2018 asiaan liittyvää lainsäädäntötarvetta. Tavoitteena kuitenkin on, että tasapuolinen edustus saavutettaisiin Arvopaperimarkkinayhdistyksen hallinnointikoodin suositusten
mukaisesti ja yhtiöiden omin toimin. Vastuullisia ministeriötä tämän toimenpiteen kohdalla ovat oikeusministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Valtioneuvoston kanslia ja kaikki ministeriöt vastaavat siitä, että hallitus jatkaa ohjelmaa naisten osuuden lisäämiseksi valtio-omisteisten yhtiöiden hallituksissa ja johtoryhmissä.

Sukupuolinäkökulma hallituksen kärkihankkeissa, esim. SOTE

Tasa-arvo-ohjelma sisältää myös tavoitteen siitä, että kaikki ministeriöt edistävät sukupuolinäkökulman valtavirtaistamista toiminnoissaan. Etenkin keskeisiin yhteiskunnallisiin ja hallinnollisiin uudistuksiin kuten hallituksen kärkihankkeisiin valtavirtaistetaan sukupuolinäkökulma.

Hallituskauden tavoitteena on muun muassa, että Sosiaali- ja terveyshuollon uudistuksen sekä maakuntauudistuksen sukupuolivaikutuksia arvioidaan valmistelussa, toimeenpanossa ja seurannassa. Uudistuksessa pyritään siihen, että sukupuolten tasa-arvo toteutuisi henkilöstön asemaa koskevissa muutoksissa. Lisäksi toisessa kohden tasa-arvo-ohjelmaa korostetaan tasa-arvoa terveydessä etenkin miesten osalta.

Tasa-arvo-ohjelmaa toivottiin voimakkaasti

Juha Sipilän hallitus ei vielä aloittaessaan luvannut laatia tasa-arvo-ohjelmaa. Hallitusohjelma sisälsi vain lauseen ”Naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia”. Tämä närkästytti monia, ja herätti useat tahot vaatimaan hallitukselta näyttöä siitä, kuinka se aikoo edistää tasa-arvoa. Tasa-arvo-ohjelman laatimista toivottiin muun muassa viime kesänä julkaistussa professorikirjeessä (10.6.2015).

Nyt toukokuussa julkaistu tasa-arvo-ohjelma tähdentää, että hallitusohjelman lause on tavoite. Hallitus siis pyrkii siihen, että naiset ja miehet olisivat tasa-arvoisia.

Arvioita uudesta tasa-arvo-ohjelmasta on jo julkaistu useita. Muun muassa Naisjärjestöjen Keskusliitto, Tasa-arvovaje, Valtiotieteellisen yhdistyksen verkkolehti Politiikasta.fi ja Naisasialiitto Unioni ovat julkaisseet omat arvionsa. Yhteenvetona arvioista voi sanoa, että hallitukselta olisi toivottu vielä konkreettisempia uusia toimenpiteitä tasa-arvon edistämiseksi.

Vilkas keskustelu kannustaa toimimaan

Tasa-arvo-ohjelmasta käytävä vilkas keskustelu on hyvä merkki, sillä tasa-arvon edistäminen vaatii monien yhteiskunnan toimijoiden aktiivisuutta. Esimerkiksi terveysalan yritysten kannattaa panostaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen sekä palveluissaan että henkilöstönsä osalta jo ennen kuin hallitus ehtii siinä patistelemaan.

Lataa tasa-arvo-ohjelma

Tasa-arvo-ohjelma 2016 – 2019

Kategoriat: Suomen tasa-arvouutiset | Avainsanoina , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Tasa-arvo-ohjelma 2016-2019 valmistunut