Tasa-arvopolitiikka sai liikkeelle 4.2.2015

Eri puoluiden poliitikot kertoivat, mikä on niiden tasa-arvpolitiikka tulevalla hallituskaudella

Eri puoluiden poliitikot kertoivat, miten edistävät tasa-arvoa tulevalla hallituskaudella

“Tasa-arvon tulevaisuutta tehdään nyt” -seminaari keräsi paljon kuulijoita 4.2.2015. Sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä tilaisuudessa puhuivat eri puolueiden edustajat. Kommenttipuheenvuorona ja inspiraation antajana esiintyi muun muassa Ruotsin feministinen aloite -puolueen puheenjohtaja Gudrun Schyman.

Ensi hallituskauden tasa-arvopolitiikka

Puolueiden tasa-arvonäkemyksistä löytyi paljon yhteistä. Gudrun Schyman totesi, että tasa-arvokeskustelua tulee tarkentaa. Tasa-arvoa ei myöskään tule lobata puolueisiin sivusta.

Maryan Abdulkarim muistutti, että tekemällä politiikkaa vain keskivertoihmiselle, luo syrjiviä rakenteita muille. Tasa-arvopolitiikka ei voi olla vain keskivertoihmisten tasa-arvoa.

Maryan Abdulkarim muistutti, että tekemällä politiikkaa vain keskivertoihmiselle, luo syrjiviä rakenteita muille

Lisäksi kommenttipuheenvuoroja oli pyydetty aktivisteilta ja median edustajilta. Kommenteissa toivottiin muun muassa lisää konflikteja ja niistä puhumista Suomen politiikkaan.

Keiden tasa-arvosta seminaarissa puhutaan? Tarvitseeko Suomen tasa-arvopolitiikka lisää potkua? Onko Ruotsin esimerkistä apua?

Katso videot

Nyt voit katsoa seminaarin tallenteet ja muodostaa oman mielipiteesi Suomen tasa-arvopolitiikasta! Mihin seuraavan hallituksen tulisi kiinnittää huomiota?

Seminaari on tallennettu kokonaisuudessaan ja tallenteet löytyvät seuraavasta osoitteesta: http://videonet.fi/stm/20150204/

Muuta vaaleihin ja tasa-arvopolitiikkaan liittyvää

Suomen tasa-arvopolitiikkaa toteutetaan muun muassa hallituksen tasa-arvo-ohjelman avulla. Lue lisää nykyisen hallituksen tasa-arvopolitiikasta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.

Feministiset vaalit on Naisasialiitto Unionin käynnistämä kampanja, joka nostaa esille feministisiä eduskuntavaaliehdokkaita läpi koko puoluekentän. Kampanjassa kannustetaan ehdokkaita tuomaan esiin tasa-arvopoliittiset tavoitteensa ja kerätään heille äänestäjiä.

This entry was posted in Suomen tasa-arvouutiset and tagged , . Bookmark the permalink.